Selyemfestés | Akvarell

Az akvarellt kifeszített selyemre készítjük. Speciális alapozót használunk, amit hagyunk megszáradni és csak utána kezdhetünk hozzá az akvarell festészet - selyemfestésnél - egyik legfontosabb eleméhez a kontúrozáshoz.
A kontúrozás után speciális vizes festéket viszünk fel akár több rétegben is.

Nagy koncentrációt igényel az akvarell készítése selyemfestés technikával és a színek helyes kiválasztása is igen fontos (színelmélet tanfolyamunk első napja)! Az akvarellre jellemző élénk színek használata ajánlatos!
Gyakran használunk sötét háttér előtt élénk színes motívumokat. Többnyire virágok készülnek selyem akvarellekre, hiszen élénk színei kiváló díszei lehetnek lakásunknak, de ajándéknak is nagyszerű ötlet.
Szemben az akvarellpapírra készített festményekkel a selyemre készített akvarellek részletgazdagsága jóval kisebb (már csak a kontúrozás miatt is). Több rétegben felhordott festékkel lehet ezen javítani.

A kezdő tanfolyam második napján festünk akvarellt selyemre. Ekkor már az előbb említett tudás birtokában nagyon szép akvarell képek készülnek (már elsőre is).

Az akvarell a középhaladó tanfolyamunk második napi témája is. Egy egész napot szánunk a saját tervezésű több rétegben felvitt festékkel elkészített selyem akvarell képre.

 

 

 

A részletekért kattints!

selyemfestés